Hartenjagen of Klaverjassen, of beide?

28th Mar, 2011Geen commentaar

Hartenjagen en klaverjassen behoren tot de in Nederland meest voorkomende kaartspellen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u zowel klaverjassen als hartenjagen online spelen kunt. U hoeft hier overigens niet ver voor te zoeken aangezien u beide spelletjes via onze site bij onze partner GameDuell kunt spelen.

Het spel hartenjagen en het spel klaverjassen zijn beide kaartspellen die bij GameDuell met vier personen gespeeld worden. Ondanks dat beide spelletjes kaartspellen zijn hebben deze spellen weinig van elkaar weg. Ten eerste is het bij het hartenjagen spelen zo dat u zo min mogelijk punten moet behalen terwijl u bij het klaverjassen spelen juist het tegenovergestelde moet doen namelijk zo veel mogelijk punten halen. Hiernaast hebben bij klaverjassen veel kaarten een bepaalde waarde terwijl er bij het hartenjagen slechts 2 waardes zijn, de harten kaarten zijn namelijk allemaal 1 punt waard en de schoppenvrouw, afhangende van welke variant van het hartenjagen u speelt is 13 of 5 punten waard. Dit terwijl bij het klaverjassen zowel de meeste kaarten als de troefkaarten veel verschillende waardes hebben. Hiernaast zijn er bij het klaverjassen ook bonuspunten in de vorm van roem te behalen. Op dit gebied zou je kunnen zeggen dat klaverjassen interessanter is.

Hartenjagen spelen is echter leuk aangezien je meer kaarten in je hand hebt. Ook mag je voordat een ronde begint een drietal kaarten doorgeven en dit geeft het spel ook een leuk element. Hiernaast speelt ieder voor zich en dit zullen sommige mensen ook leuk vinden.

Alles bij elkaar opgeteld kunnen we zeggen dat zowel hartenjagen als klaverjassen leuke spelletjes zijn die beide iets speciaals te bieden hebben. Mocht u interesse hebben in het spelen van online hartenjagen en klaverjassen dan kan dit binnen enkele minuten. Verder kunt u beide spelletjes zowel gratis als voor geld spelen en ook dit maakt beide spellen voor iedereen toegankelijk. Mocht u nog nooit hartenjagen of klaverjassen gespeeld hebben hoeft u zich ook geen zorgen te maken aangezien u veel informatie op onze site kunt vinden en er ook een introductie op GameDuell te vinden is. U kunt altijd even een potje of twee spelen om in te komen voor speelgeld wilt u het spel ook voor echt geld proberen te spelen.

Mochten kaartspellen niet voor u zijn dan zijn er nog vele andere spelletjes te vinden die u kunt spelen. Probeer leuke spellen zoals MahJong, Tetris en andere goude ouwe op GameDuell en speel deze tegen andere spelers. Kortom, of u voorkeur nu uit gaat naar hartenjagen, klaverjassen of naar andere spellen; wij zijn er voor u.

Les commentaires sont fermés.